Hva kan en kiropraktor hjelpe deg med?

En kiropraktor er en offentlig godkjent (autorisert) helsepersonell med selvstendig diagnose og behandlings ansvar. Som pasient kan du komme direkte til kiropraktor uten legehenvisning, og bli fulgt opp med utredning, behandling og forebygging for dine muskel og skjelett plager. Behandling hos en kiropraktor kan oppleves veldig ulik fra behandler til behandler. Vi er veldig opptatt av at du skal følge deg godt tatt i mot hos oss! Vi setter derfor av godt tid til både undersøkelse og behandlingen slik at det er tid til spørsmål og veiledning underveis.  Kiropraktoren kan i tillegg også henvise pasienter videre til legespesialist, fysioterapi eller bildediagnostikk som røntgen, MR og CT. Kiropraktoren kan sykemelde i opptil 12 uker.
  • Redusere smerter/ plager?

  • Forebygge skader?

  • Øke bevegelighet og aktivitet i hverdagen?

  • Rehabilitering etter operasjon, skade eller slag?

  • Spesialtilpasset behandling og oppfølging for å øke prestasjon innen idrett/ trening?

For å kunne sette riktig diagnose og deretter gi riktig behandling er det viktig å få kartlagt hvor problemet opprinnelse kommer fra. Dette gjøres gjennom en samtale, tester for å se på muskellengde, styrke, generell bevegelse i ledd og spesielle tester. Man trenger ikke å ta MR- bildeteller røntgen i forkant, men vår kiropraktor kan henvise til dette om det blir nødvendig.

Behandlingmetode?

Behandlingen til en kiropraktor inkluderer ofte flere teknikker, og blir tilpasset etter dine behov og din diagnose. De manuelle teknikkene som benyttes av kiropraktor er leddjustering, mobilisering, traksjon, tøyeteknikker og massasje.
Den har dokumentert effekt for en rekke muskel- og skjelettplager, samt noen typer hodepine og svimmelhet. Kiropraktisk manipulasjonsbehandling anses for å være en trygg og skånsom behandlingsform for muskel- og skjelettplager.
ONLINE BOOKING

Pr i dag har vi dessverre ikke kiropraktor ved vår klinikk som tar i mot pasienter til behandling. Ta kontakt med våre fysioterapeuter om du har spørsmål om annen type behandling vi kan tilby for å hjelpe deg.

Er du kiropraktor og er på utkikk etter jobb? Send oss gjerne en mail, så kan vi fortelle mer om våre lokaler og klinikk!

Vanlige spørsmål til kiropraktoren:

I alle ledd er det leddvæske. Denne leddvæsken smører og forhindrer slitasje. Biprodukt av leddvæske er gasser som oksygen, nitrogen og Co2. Når et ledd er ”knekt opp” som på fagspråket kalles ”kavitasjon” er dette frigjøring av gasser. Denne lyden er helt ufarlig og leddkorreksjoner er en effektiv og trygg behandling når den er utført av en autorisert kiropraktor eller manuellterapeut. Etter ca 20 min gjenopptar trykket seg i leddet, og derfor er det ikke lyden man er ute etter når man behandler, men å gjenoppta normal funksjon i og rundt leddet.

Ja, i løpet av et svangerskap vil kroppen gjennomgå store endringer. Mange er dermed utsatt for mer plager i rygg, nakke og bekken. Behandlingen er tilpasset hvilket trimester man er i og hvilke plager man har.

Hvis man ”knekker seg selv” så kan det være et tegn på at ryggsøylen er overbevegelig, og da kan man ta kontakt med en kiropraktor for å finne årsaken.

Dette er veldig individuelt og er avhengig av flere faktorer som alder, slitasje, skadetype, diagnose og livsstil. Etter førstegangsundersøkelse vil kiropraktoren ha et grunnlag for å gi deg en prognose og anbefale deg et videre behandlingsforløp. Noen vil føle seg bedre etter 2-3 behandlinger, mens andre trenger 5-6 behandlinger for samme problemet og kanskje mer.

Nei. Behandlingsmetodene som kiropraktorer benytter seg av er meget trygge. Som ved enhver form for helsehjelp kan det oppstå bivirkninger som følelse av sårhet i muskler og ledd, hodepine og svimmelhet. Alle kiropraktorer plikter, som alt annet offentlig godkjent helsepersonell, å følge helsepersonellovens forsvarlighetprinsipper og pasientes rettigheter gjennom norsk pasientsk